In onze winkel vindt u vele aanbiedingen, o.a. titels van uitgeverij Taschen en Librero. Voor een uitgebreide keuze uit ons assortiment verwijzen wij naar de

STANDAARD WEBSITE
 
rembrandt  
Japanese Woodblock Prints (1680-1938)
Andreas Marks
INT
978-3-8365-6336-9
Gebonden, 622 pagina's 290 x 395 mm
€ 150,00

Van Edouard Manets portret van de naturalistische schrijver Émile Zola die tussen zijn Japanse kunstvondsten zit, tot Van Goghs nauwgezette kopieën van de Hiroshige-prenten die hij met veel toewijding verzamelde – de 19e-eeuwse pioniers van het Europese modernisme maakten geen geheim van hun liefde voor de Japanse kunst. De blokdruk ontketende, in al zijn sensualiteit, vrijheid en levendigheid, de Japanrage die eerst Frankrijk en later heel Europa in de ban hield, maar wordt ook vaak verkeerd geïnterpreteerd als een ‘exotisch’ artefact dat de westerse creativiteit inspireerde. Feit is dat de Japanse blokdrukprent een fenomeen is zonder westers equivalent. Enkele van de meest ontwrichtende ideeën in de moderne kunst – zoals de idee dat, in de woorden van Karl Marx, ‘alles wat duurt, alles wat staat, verdampt’ werden in de jaren 1700 in Japan ontwikkeld en in het begin van de 19e eeuw op unieke wijze tot uitdrukking gebracht in de ontwerpen van meesters als Hokusai, Utamaro en Hiroshige. Dit boek ontsluiert een geliefde maar weinig begrepen kunstvorm door de 200 uitzonderlijkste Japanse blokdrukprenten in hun historische context te presenteren. Variërend van de 17e-eeuwse ontwikkeling van decadente Ukiyo-e, of ‘prenten van de vlietende wereld’, tot het verval en de wederopstanding van de prenten in het begin van de 20e eeuw – de beelden die in deze editie worden verzameld vormen een ongeëvenaard overzicht, niet alleen van een uniek genre in de kunstgeschiedenis, maar ook van de veranderende zeden en culturele ontwikkeling van Japan.

 
 
De bucketlist
Kath Stathers
gebonden, 496 pagina's
227 x 170 mm
€ 19,95

In dit boek worden duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist gepresenteerd.
We beginnen op de noordpool en zakken steeds een breedtegraad af tot we bij de zuidpool zijn. Er zitten ideeën tussen die absoluut draaien om de bestemming, zoals het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka, maar ook ideeën die als inspiratie kunnen dienen voor een activiteit op je eigen lijst, zoals een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) – al dan niet in persoon – om daarna je memoires te gaan schrijven.
Blader voor je je eigen lijst samenstelt door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt.
Er zijn geen regels voor het aantal punten op een bucketlist en je mag er op elk moment iets aan toevoegen.
Een bucketlist is een persoonlijke opsomming van de dingen die jij wilt doen en zien in je leven. Dus begin te dromen, maak plannen en ga ervoor!

 

Tao te Ching
Lao Zi
97890576455310
gebonden, 272 pagina's 155 x 240 mm
€ 14,95
Het boek Tao Te Ching is een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, dat naast het confucianisme en boeddhisme een van de grote drie Chinese filosofieën is. Het is een bundel van 81 korte teksten, die zowel ontologische als ethische aspecten van het leven behandelen. Het bespreekt hoe de wereld in elkaar zit, maar ook hoe men in het leven ‘juist’ handelt. Het eerste hoofdstuk begint met het woord Tao dat ‘de Weg’ betekent, het tweede hoofdstuk met Te dat ‘deugd, dapperheid, integriteit’ betekent. Centraal staan in de Tao Te Ching ‘het volgen van de Tao’ en Wu wei, ‘het niet ingrijpen, het loslaten’, dat wil zeggen, je niet verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan in meegaan. Geïllustreerde editie in luxe zijden uitvoering. De nieuwe vertaling en de inleiding zijn van Chad Hansen, professor aan de Universiteit van Hong Kong.

 

 

STANDAARD WEBSITE